Spridningen är det oundvikliga

Spridningen är det oundvikliga och därmed förutsättning för allt liv i kosmos.

Vi är inget annat än spår av kaoset i kosmos. Vi lyder under samma lagar som skapat stjärnorna som lyser om det kalla och mörka rymden. Oavsett hur stor man tror sig själv vara, kommunist, feminist, socialist eller idealist är man likväl inget annat än en slav under fysiska lagar större än livet självt. Oavsett vad man tror sig ha manipulerat fram för studier för att bevisa sanningen så finns en oändlighet utanför vår atmosfär som bekräftar obetydelsen i allt som yttras från dessa anti-intellektuella.

De svarta hålen slukar alla materia i sin väg, kvar lämnas endast ett spår av vad som en gång varit. Där materian möter anti går ingen segrande ut. Där kaoset möter ordning uppstår även början på slutet.
Där kallt möter varmt. Där ljus möter mörker. När sorg övergår i lycka. När natten börjar om till en ny dag.

Människor räds det obekväma och eftersträvar enbart latheten och njutningen och bekräftar i samma stund sin ignorans och naivitet. För att utan Jing kan det inte finnas något Jang. Utan Hat kan det inte finnas någon Kärlek. Utan Stress kan det inte finnas något Lugn. Utan Frustration kan ingen Tillfredsställelse uppstå. Ett konstant inferno, kastandes mellan lycka och förtvivlan.

Antingen ställer man sig utanför spelet, säljer allt man äger och har och bosätter sig i skogen. Eller så accepterar man spelets regler. Ingen fika före efterrätten. Ska man ha Nöja får man lov att acceptera att det kommer på bekostnad av Pina, one way or another.

För allt i universum är uppbyggt på spridningen. Motsatserna. Det är tack vare spridningen som kosmos, Mjölkgatan, solen och vi existerar. Hade det inte funnits en motkraft för varje kraft hade allting kollapsat imorgon. För den som inte förstår de fysiska lagarna får helt enkelt försöka acceptera det bildliga i det hela.

Och så är också allt liv på Hela jorden uppbyggt, Inget och Ingen undantagen. Allt från gräset i marken till vind i luften till människan vandrandes på två ben. Det är spridningen som är oundviklig och som är grunden till allt liv. En vacker sanning som vittnar om varför vi reformera allt vi lärt oss om livet, samhället, antropologin. Allt.

Den som vill motsätta sig sanningen om Spridningen har onekligen upphöjt sig själv till större än kosmos och evolutionen. Men then again, om det finns dom av oss som är ödmjuka inför oändligheten måste den samtidigt finnas en hel hord av dem som har hybris och ignorans inför den. Cirkeln är sluten och sanningen bekräftad än en gång. Jag är inget och sanningen Är oavsett jag Är eller inte.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar