Problem, Lösning - inget annat än känslor och ord

Vi står en halvmeter framför smöret som vi söker efter i mejeridisken. I ett försök att hantera alla tusentals intryck i den nya affären blir allt en sörja och den lilla procenten av fokus flyter ut till resterande del av det perifera synfältet. Irritation, stress, frustration. Smörpaketet som är på en armlängdsavstånd kunde lika gärna ha varit i butiken 500 meter ner på gatan. Vi ber om extern hjälp. Någon som inte är i behov av smöret och som kan se på situationen objektivt och sansat. Personen pekar på paketet som är bakom ryggen på oss. Åh vad pinsamt! Polletten faller ner, känslan  av stress och avsaknad av kontroll rinner av oss. Men var fan i helvete är mjölken??!

Så fungerar människor. Vår förmåga att hantera situationer är det som skiljer oss åt. Det finns inga problem eller lösningar, det finns bara olika sätt att hantera en situation på.
Spädbarnet försöker ta sina första kliv. Problem, Lösning. För en annan skulle man aldrig använda termerna Problem, Lösning inför situationen att Gå. På grekiska betyder atom: odelbar. Att klyva en atom är inte bara ett Problem, Lösning, utan snarare än omöjlighet för gemene man. Men then again, för en forskare skulle detta enbart benämnas som Utmaning, Lösning.

Kosmos och universum är oändligt och i det finns inga problem och inte heller några lösningar. Det finns bara orsak och verkan, förändring och tid. Allting sker oavsett någon vill det eller inte. Men någon stans längst vägen uppstod människan. Och i sin resa i utveckling som ras och sedermera som individ har begreppet Problem, Lösning uppstått. En illusion, en lek med ord, som Inte beskriver situationen utan Enbart känslan inför den. Ty på solen sker delning av väteatomer varje sekund, trots att solen inte benämner detta som Problem, Lösning, precis som du inte benämner varje steg du tar som Problem, Lösning. Det finns inga problem, det finns inga lösningar. Det finns bara ett konstant förändrande universum. Problem, Lösning är enbart känslor uttrycka i ord inför en situation. Ord, känslor. Vad är det? Ingenting annat än ett kvitto på vem du är och hur du hanterar livet.

Varför är detta en viktig sanning? Jo, för att den som lär sig hantera, förstå och bemästra denna sanning kan livet och alla dess omständigheter helt plötsligt bli mycket, mycket enklare att hantera. Hur denna sanning utspelar sig kommer givetvis att synas olika i olika människor.

Det finns inga problem, det finns inga lösningar. Det finns bara allt i kosmos, och allting som kan ske kommer att ske oavsett du vill det eller inte. Att styra oändligheten när man inte ens kan hitta smöret i mataffären är att jogga ett maraton innan man kan krypa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar