Socialdemokratin och perpetuum - del 1 - Försvagandet av näringslivet

Socialdemokratin i Sverige har de senaste decenniumen varit en evighetsmaskin. Den är så att säga självförsörjande och skapar behovet av sig självt såväl som den hela tiden skapar sina egna röster. Att det kommer svackor här och där från val till val förändrar inte bilden av det genom det senaste seklet varit vårt lands största parti. Och det finns ingenting som heter slumpen.

Socialdemokraterna är precis lika maktkåta som vilket annat politiskt parti som helst. Man är, precis som sin nästa, lika trogen sina löften så länge de faller väl in i med var vinden blåser.

Socialdemokraternas ryggrad är arbetstagarna och bidragstagarna. Dem som återfinns i majoritet i landet, i kontrast mot entreprenörerna, arbetsgivarna och näringslivet som däremot är en minoritet till antalet.
Nu handlar politiken dock inte enbart kvantitet, utan även kvalitet. Det vill säga att även om de inom näringslivet är få till antalet så har de av naturliga skäl väldigt stort inflytande i politiken och över politikerna.
Dvs hotet från socialdemokratin kommer inte inifrån, man kan tillsätta i princip vilken idiot som helst (behöver jag framföra exempel? ) men rösterna fortsätta att forsa in. Hotet kommer utifrån - i detta fallet talar vi om näringslivet och arbetsgivarna.

Att bevara makten handlar inte om att förinta näringslivet då det skulle vara likställt med en kommunistisk revolution. Tvärtom trivs man med den marknadsekonomin som råder men inser samtidigt riskerna med att låta kapitalismen och näringslivet få för mycket fria tyglar.
Så, vad gör man? Man besitter uppenbarligen inte mandatet eller modet att avsätta högt uppsatta personer till höger och vänster, än mindre förmår man sätta in allt för strikta regler för att kontrollera bolagen än mer (och då ska vi ha i åtanke att svenska statens insyn och möjlighet till intrång är sjukligt stor som den är). Jo - man skickar den trojanska hästen: feminism och kvotering.

Feminism och kvotering bygger på en god värdegrund. Det handlar om att skydda och hjälpa dom svaga. Huruvida vederbörande grupper faktiskt är svaga eller inte är irrelevant. Ty den som styr media styr världen.
(Vi har sett taktiken i flera skepnader. När man uttalade sig kritiskt om invandring på 90/00-talet utdelades direkt Rasist-kängan. Idag svänger samma nämnda etablissemang med hårdfört tonläge om regleringar och gränskontroller).

Feminismen och kvotering har kommit att bli, om ännu inte helt utblommad (hotet om att införa styrd kvotering har ännu inte trätt igenom), ett effektivt sätt att bedöva och beröva näringslivet från sin maktposition. Genom att successivt pressa in utomstående och ej för näringslivet lämpliga personer så pressas samtidigt andra oönskade personer ut.
Kvar blir ett näringsliv som förvisso producerar och levererar, men med in inriktning och politisk karta som för den stora massan (arbetstagarna) mot rätt fårhage (sossarna).

Socialdemokraterna säkerställer sin egen makt genom att försvaga dem som möjligen kan hota dem. Kvotering inom styrelsetopparna är ett högst sofistikerat vapen som faller väl in bland väljarna i kampen mellan de oskyldiga och svaga arbetstagarna mot de hemska tyrannerna som tjänar miljontals kronor i aktieutdelning utan att jobba mer än 5 minuter om dagen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar