ett MENINGSFULLT liv?

I takt med att ett land industrialiseras försvinner oftast religonen mer och mer. kvar får man ett högtekonologiskt land med logiska argument i diskutioner om livets mening där pengar oftast anses som ett av de större delmomenten i ens liv.

enklast kan vi jämföra länderna världen över. de som sitter på mest teknologi och anses vara "världsledande" är oftast många gånger mindre religösa än de ländre som fortfarande klassas som u-land.

som forskare/ingenjör måste man ha båda fötterna på jorden när man utför sitt jobb. risker ska kalkyleras och minimeras, att ta chanser kan leta till katastrofala missöden. i takt med att vi använder oss av ordet "sanning" så får vi genast indirket förklarat för oss vad som inte är sant, d.v.s. falskt och orimligt, vi slutar med andra ord att själva avgöra vad vi tror är sant och falskt för vi får det framlagt framför våra fötter. vi svenskar vi är faktiskt rätt smarta t.ex. . vi vet ju att jorden skapades i bigbang, vi vet att något så befängt som adam och eva enbart är för tokiga fanatiker och att flodvågen med noak enbart är en hörsägnen. faktum är att vi är så äckligt smarta att vi vet t.o.m. att det inte finns någon gud! vi är så smarta att vi har blivit ateist!
hur kommer det sig då att vi I-länder har blivit så otroligt smarta inom filosofi? ja menar.. vissa människor söker efter svara hela sina liv medan en 25årig snorunge från sverige redan har alla svaren. hur? jo han var där. bigbang, evaoadam, rymdens ände, you name it! asså det där snacket om att usa va först på månen kan ni ju glömma. peter 25 år har redan åkt runt hela rymden för att upptäcka att det inte ens finns en gud. sen har dom mage att fråga om meriter på arbetsförmedlningn. Kom igen! Peter vet ju t.o.m. hur big bang kom till! ge han jobbet bara, han är smartare än ni tror..

U-länderna då, dom utan 3-mobiler och HD tv. har dom listat ut mening med livet? nej klart dom inte har. kolla på arabländerna.. dom har ju knappt bilar.. och se på fan, en gång om året (räknat ur vårat års-perspektiv, för som tidigare kännt har VI ju räknat ut vilket det korrekta år-talet är) slutar dom äta och ha sex. kom igen, va håller dom på med?! och för vilka anledning, en gud? haha. har dom sett den här guden med sina egna ögon, har dom hälsat på honom eller han dom ens pratat med honom? nej dåså, då finns han inte. för övrigt sa min fysik lärare att eva och adam var befängt, så ja vet att alla troende är befängda.

kontenta av detta är just denna som följa skall: har vi lyckats finna meningen i livet, att det inte finns någon mening, och sedan lyckats dämpa denna ångest-upptäckt genom att förödsla våra liv med pengar och karriär som mål för att slippa tänka på ångesten ELLER har vi i takt med industrialiseringen glömt bort att tänka på livets mening? förklaring:
låt oss nu säga att alla vi icke-troende faktiskt är superdupersmarta och vet allt om livet, så mycket att vi kan säga "jag vet" till varandra, att vi kommit på meningen med livet? d.v.s. smarta människor är inte troende för dom vet att livet inte har någon högre mening. men det blir här en sko klämmer. LÅT oss säga att alla icke troende är super smarta. den människa som "vet" om att det inte finns någon mening med livet blir deprimerad. djupt deprimerad. skulle man dessutom vara en superdupersmart människa och "visste" om att det inte fanns någon mening med livet skulle man troligen ta livet av sig av den ångestchock. det är här det börjar bli intressant: låt oss nu opponera att det faktiskt finns en möjlighet att vi undermedvetet faktiskt är så pass smarta ATT vi vet om detta hemska öde. Det vill säga att vi har undermedvetet redan räknat ut att det finns en risk för grooov ångest vid upptäckten av ett meningstlöst liv och har således skapat en "backup plan" för att inte ta vårt eget liv. låter befängt?nja.. skulle kalla det försvarsmekanism. hur ska vi då undvika denna ångestchock? jo, vi skapar ett eget mål i liv. när vi nu har gjort det bygger vi upp ett helt jävla samhälle på samma målsättning. tillslut har man skapat en hel fucking civilisation som alla lever på samma ideologi! pengar, makt, status, saker. så istället för att filosofera om morgondagen så diskuterar vi om vilka inköp vi ska göra på ikea samtidigt som vi addar så många vänner vi kan på facebook, vare sig vi skriver till 5% av dem.

är I-lands människan den högst mentalt utvecklade varelsen på jorden? har vi först listat ut meningen med livet och sen besegrat vårt eget öde? om så är fallet så bugar jag. Eller är ni mileniumets största fiasko?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar