Demokrati i all ära..

Ja, visst är det så att vi alla är jämlika, lika smarta, lika utvecklad. Visst är det väl så att vi alla har samma förmåga att tänka, aggera och sätta oss in i andras liv? Inte får vi ju säga att någon är sämre än någon annan.

Demokrati, kom från dom smarta gamle grekerna. Dom som fick ta del av denna demokrati var dock männen, och oftast enbart bara de rika och smarta. Är det verkligen demokrati då? Låter mer som ett elit-styre. I en demokrati ska ju alla få säg sitt. Som i Sverige. Fast iofs måste du vara svensk medborgare, och över 18 då, och inte psykiskt störd osv osv. Men det är ju ändå demokrati. Det faktum att allas åsikter inte är Okej är ju en annan sak. Man får inte har främlighetsfientliga åsikter i Sverige. Utomlands kallas det Patriotism/försvara sitt land etc. I Sverige kallas det dock nazism och rassism och är inte acceptabla åsikter. Men det är ju ändå en demokrati, även om det är en åtstrypt sådan..

Okej, så en riktig demokrati finns mer eller mindre alltså inte? Är man två vänner som röstar om man ska bada eller gå på bio borde det väl ändå vara så? Nja, troligen är en av dem mer dominant än den andra eller så kanske den andra har en svag vilja. Tanken med demokrati är nog mer absurd än kommunism. Ja menar.. Inte fan går jag till ett dagis när jag vill ha tips om hur jag ska förvalta mina pengar. Inte fan går jag framt till en nedpundad knarkare på t-centralen och frågar om han kan ansvara för min bil i helgen. Inte fan frågar jag om rådgivning om ett husköp av en veterinär. Varför i helvete ska då en hel regeringen, som ska ansvara för ett helt land, väljas av en bunt idioter?

Diktatur är ett förkastligt ord. En person ska ju inte få ha all makt, typ som en president. Diktatorer och presidenter är maktgrisar. Okej, presidenten väljs ju av folket, om jag minns det hela rätt. Det faktum att man kan manipulera folk genom: dyra kampanjer, lögner eller bara att fuska i själva valomröstningen är ju en annan sak. För då gav vi ju iaf folket en chans att få välja, även fast de indirket inte fick det. Det ser ju iaf bra ut utåt så att säga.

Kommunism säger alla att det inte funkar i praktiken. Men återigen så ligger ju våran snitt intelligens kvot rätt lågt. Ska inte gå in på kommunismen, ville bara flika in hur komikst det ser ut när folk föraktar ett solidariskt samhälle och menar att det är diktatoriskt och orättvist och istället förespråkar kapitalism (där alla lever rättvist: har du inga pengar ska du inte få av någon annan. svält och dö) och demokrati (ja så demokratiskt det nu kan bli).

Feminism, jämnställdhet, hokuspokus. Dom gamla grekerna skapade demokrati, äkta, rått men effektivt. Sen kom någon klagande människa och sa "nej, det här är inte demokrati, alla får ju inte rösta" å sen fick alla pajasar vara med och rösta varav jorden sakta blev en cirkus. Jag säger däremot: Det där var demokrati! DOM skapade demokrati och ordet demorkati. Vill du ha något där ALLA får säga sitt kan du skapa något nytt, men skapa då även ett nytt ord. Ett samhälle går inte att bygga upp på åsikterna av miljoner dumma människor åsikter. Många vet inte ens vad ett samhälle ÄR, många vet inte vad solidaritet är, många vet inte ens vad infrastruktur är osv osv. Frågan är inte "ska man ha en smarthets-gräns för att få rösta", eftersom frågans svar är så uppenbar, den riktiga frågan är "hur i helvete ska man värdera smartheten och detta test"? Antingen skulle man ju kunna ha en formuler som alla fick fylla i, varav några stackare fick sitta och tyda alla dessa psykoligiska formulärer och avgöra vilka som är vettiga nog att få ha rösträtt. Lite generellt skulle man ju kunna begära att människorna iaf följer de mänskliga rättigheterna, där är en start, kapitalister är väl knappast röstberättigad således.

Demokrati i all ära.. men kom igen.. Ska vi börja dela ut gratis körkort till alla som vill ha ett också?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar