Svart på vitt

enligt mig, och många fysiker, kan man enkelt dela upp livet, gåtan med livet, i två enkla spalter. Antingen är du troende på ett högre väsen eller så tror du på ödet, att allting redan är förbesämt. Att förneka båda dessa alternativ bror enbart på att du är dåligt påläst och faktiskt inte nått den nivå i livet att du kan inse att det endast finns dessa två alternativ.

För de människor med någerlunda fysiska kunskaper blir detta kanske återupprepning:
Allting har med slumpen att göra. För det finns ingen slump. När det kan tycka sig att det slumpar sig finns det två teoritiska möjligheter: en högre makt som påverkar utgången eller ett förbesämt mönster där ingen slump finns. Dock ja, om man väljer att tro på en högre makt skulle man teoriskt kunna säga att det finns en slump: att det högre väsenet låter det sig slumpa om det så önskar.

Fysik: Allting sker av en orsak. Gör du si kommer så ske. Om så händer sker det på grund av si. Om du skulle skjuta på en biljardkula, med exakt samma vinkel och exakt samma kraft skulle den aldrig åka i en identiskbana. Kring atomkärnan snurrar elektroner. DOCK snurrar desssa elektroner inte i ett besämmt mönster, utan man definerar deras rörelse som ett Slumpvis mönster, ett Elektronmoln. Man kan alltså inte bevisa eller räkna fram var och när elektronerna kommer vara kring atomkärnan, utan enbart visa statiskt sätt var det är störst sannolikhet att de kommer vara. Med andra ord: slumpen avgör var elektronen kommer hamna. Varför är då detta intressant? Jo, orsak och verkan. Att åka tillbaka i tiden och döda en fjäril kan medföra att framtiden ändras totalt. Allting är sammanlänkat. För att inte göra det allt för abstrakt kan jag säga - gravitationen. Allting, all materia, har gravitation i mellan varandra. Det enda som avgör graviationens styrka är massans storhet. Men, en elektron påverkar även en annan elektron, om än minimalt. MEN påverkar du en elektron så påverkar den en annan, och den en annan, osv osv osv osv. Så att påverkar EN elektron påverkar hela jorden (absurt ja, oftattbart ja, nått att tänka på). Tillbaka till biljardkulan. Tack vare att elektronerna aldrig rör sig symetriskt kan du aldrig få en 100% identisk träff som skulle medför att biljardkulan rör sig 100% identiskt.

Den stora frågan är då: vad är det som styr eller påverkar elektronmolnet? Det lustiga i detta är just att: i samma sekund som universum skapades så skapades även slutet för våra liv, allting är förbesämmt i ett exakt mönster som ingenting kan påverka. I samma sekund som universum skapades skapades även slutet. Hur? Jo, som vi sagt påverkar allting allting, vilket medför en oändlig kedja med ett förutbesämmt mönster. Jag är inte allt för pedagogisk av mig alltid, troligen kan en fysiker förklara detta bättre. Varför är detta så svårt för människor att ta in då? Ja d.v.s. när man förstått sig på det praktiska? Jo för människor vill inte släppa taget. Om vad? Ja men.. Kom igen nu. Om allting är förbesämt, i ett oändligt men förändbart mönster, vad medför det? Grattis, människan har ingen fri vilja. Allting som sker det sker på grund av det som varit, inte på grund av hur du vill att det ska bli. Ingenting du gör gör du av fri vilja, för allt som sker sker på grund av hur atomerna befann sig vid big bang. Svårt att smälta? Inte? Då är du inte intellektuell nog, tyvärr, men du är säkert bra på annat. För dig som fick dig en Aha, en Aha mitt liv suger, ta inte livet av dig. Även fast sanningen kan kännas tung så finns det faktiskt ett alternativ här i livet (ja förutom att förneka sanningen, vilket inte är någon skam i sig (ej sarkastisk, den människa som är kan förneka sanningen för sin egen överlevnadsskull är i sanningen intellektull)). Alternativet kallas Gud. Men ack å ve, den som är smart nog att inse livet trista sanning är för smart för att lura i sig något om en hokus pokus gud i himlen. Vägen till ett högre väsen finner man Inte bara för att man inte kan acceptera den andra sanninge, d.v.s. bara för att du inte Accepterar att allt är förbesämmt betyder inte det att du blir så pass intellektuell att du börjar bli troende. Dessa icke intellektuella människor är dessa som sitter passivt och spottar på troende, fast förklarar man den alternativa sanningen för dem så fattar de ändå inte, de skiter i både och, så skit i dom, dom är så fulla med tv sprit aktiviteter vänner och internet att de ändå aldrig tagit sig tiden att tänka över sina liv. Vägen till ett högre förstående kommer endast genom sökande i lugn och inte i rädsla, genom betänkande och inte genom stress.

Att se sanningen i vitögat är relativt, det finns mer än vad ögat ser.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar