Biljetten till ett förhållande och varför otrohet slår olika från män och kvinnor

 Likt påfågeln är det hanarna som har de granna fjädrarna. Nästan var vi än vänder oss i djurriket ser vi detsamma - hanarna visar upp sina styrkor, attribut, sina egendomar. De slåss mot varandra. Allt, en show för att locka till sig honorna. 

Männen visar på ren instinkt upp de egenskaper som de vet kvinnor söker. Trygghet. Men trygghet är ett flyktigt ämne som anpassas efter den tid och plats vi lever i. För tusen år sedan har ingen kunnat förutspå att de största av nördarna kunde välja och vraka bland de snyggaste av kvinnor. Men idag har kartan ritats om och det stavas kapital. Kapital och status.

Kapital och status är inget nytt, tvärtom. Det utgör själva grunden för att erbjuda ’trygghet’. Trygghet för kvinnan är inte bara emotionell, den är även rationell. Ett hus, ett jobb, en inkomst. I andra miljöer där våld får råda friare är fysisk styrka och t.ex. en vapenarsenal en trygghet. I grund och botten handlar det om att kvinnor vill ha trygghet för sig och sin avkomma och det är miljön och tiden som avgör hur tryggheten per definition gestaltas.  Det vill säga att även om någon definierad trygghet eller uttalad sanningshalt om omfattning är inte given så är däremot påståendet Att trygghet efterfrågas ett axiom. 


Män har allt. Det de inte har ser de till att införskaffa. Eller i alla fall försöker. Makt, kapital och mer makt.  Saker så som prylar, status med mera inryms allt detta inom dessa två begrepp. Ja män har exakt allt de behöver och de vill ha. Utom en sak. Kvinnor och deras kroppar. Att nästan alla våldtäkter och sexköp sker uteslutande av män är ingen slump. Män tar vad de vill ha och kvinnors kroppar står högt upp på listan.

Kring detta kan kvinnor spela dumma och hävda att de har andra attribut som lockar män. Även om det inte är en lögn per se så är övriga attribut långt ner på listan i jämförelse. Och även om andra egenskaper kommer på plats 2, 3, 4 och så vidare så är det ett stort hopp mellan position 1 och 2. Även finns det män som förringar denna sanning. Asexuella och ’äldre’ t.ex. Men inte ens så kallade incels förnekar denna sanning, trots att de inte har något att erbjuda i form av trygghet varpå de inte heller kan köpa det kvinnorna säljer. 

Hur mycket man än anser och tycker om detta så kvarstår det faktum att solen kommer gå upp i öst imorgon hur mycket vi än anser det vara otidsenligt och politiskt inkorrekt. Evolutionen är större och triumfer alla nyvunna idéer som filosoferats fram i ett rum av bittra, håriga kvinnor. För precis som det finns män som inte har något att tillföra eller som kort saknar driften att jaga det som är inskrivet i deras DNA - så finns det även kvinnor som blivit petade från marknaden. Det de en gång hade att erbjuda har med ålder, solen och hårda vindar slitit ner deras värdefullaste handelsvara.


Män vill ha det kvinnor besitter. Ingen man nöjer sig hellre med att få det av en kvinna. Törsten försvinner inte på grund av att handelstransaktionen uteblir, utan enbart av tiden, se ’ålder’. Törsten kan inte mättas bara dö ut. För män är sex utanför äktenskapet inte detsamma som det omvända för en kvinna. För en man är sex en drift, att ha-begär. För kvinnor är det emellertid inte detsamma - detta förbisett när de är fulla, kåta och förvridna av media att klä sig som ett köttstycke.

En kvinna som har sex gör det i regel på andra grunder ty hon vet att detta är hennes värdefullaste kort för att köpa sin in i en relation. Enbart LÖFTET om varan räcker för att få det hon vill ha. För kvinnor är deras kroppar är biljett in i önskad relation och med sagt blir det även klart att kvinnor som har sex utanför relationen gör det för hon är missnöjd och vill ”köpa sig in” i en ny relation. 

Alltså mycket enkelt - män som har sex gör det antingen för att de är missnöjda med det de får (läs: inte får i relationen) och vill ha sitt begär mättat medan kvinnor som är otrogna gör det för att de inte får känslan av trygghet och framtid de vill ha av sin partner. Med detta sagt går det även att konstatera den irriterande sanning att en kvinna som är otrogen är ett större svek än för än man som är otrogen - i de flesta fall. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar