Vi och Dem - Orsaken bakom debatten mellan genetik och sociologi

Att människan kan delas in i raser, att könen har olika egenskaper, att homosexualitet är genetiskt betingat är alla läror som i väst idag anses vara starkt tabubelagda och känsliga att diskutera. Och även fast forskningen som stödjer detta finns i överflöd så förtrycks den och lämnas delvis eller helt och hållet utanför när debatten med sociologerna förs.

Men det är sant, det finns faktiskt ett motargument till varför vi inte ska föra denna typ av debatt, varför vi ska censurera sanningen om rasindelning, om könsegenskaper, om "homo-genen". Så länge vi för fram i ljuset att människan har medfödda egenskaper, egenskaper som vi förvisso kan manipulera, förminska och förstärka, så finns de likväl där vilket gör att andra kan döma oss på förhand, döma oss för den statistiska egenskaper vi besitter istället för individen vi är.

Vi "vet" ju alla vad som hände under andra världskriget. Nazisterna försökte "utrota" alla dem som inte stämde in på Hitlers definition av den perfekta rasen, han ville omintet andra raser på grund av deras defekter eller för att de hotade hans egen ras. Ergo för att förhindra ett nytt raskrig bör man därför undvika att helt prata om raser, eller människan som en biologisk varelse snarare än ett blankt papper.

Fel. Detta enda motargument håller inte längre än sociologernas näsor är långa. Så fort teorin kom att homosexualitet inte är ärftligt, utan att det var ett resultat av miljön, så försökte man givetvis att "bota" homosexuella. Om miljön en gång gjort dem homo måste det logiskt sett även gå att bota dem till hetro igen. Och med exakt den typen av resonemang kan vilken rasegenskap och könsbetingat beteende manipuleras till ett "vi och dom" resonemang, precis som Hitler gjorde. När det kommer till retoriken så spelar det helt enkelt ingen roll huruvida ras, homo, kön är biologiskt betingat eller ett resultat från miljön, dessa är endast svepskäl för att rättfärdiga den egentliga orsaken: vi och dem.

Känslan av ett Vi är precis lika stark som känslan av Dem. Känslan av gemenskap blir som starkast när vi identifierat en gemensam motpart, ett nedärvt beteende i den mänskliga naturen (sociologer får givetvis tro vad de vill, ingen bryr sig). Och så länge det finns människor som är i stort behov av att få känna stark gemenskap av olika anledningar så kommer det finnas människor som är i starkt behov av att identifiera fienden, Dem. I kampen att få bort Dem, det som är fel, så spelar det ingen roll om orsaken är genetisk eller en social konstruktion, dessa är enbart retoriska argument som används för att stödja den egentliga orsaken - Vi är inte som Dem, Dem är inte som Vi.

Sanningen om människan är här för att stanna, dock kan den lik all fakta förtryckas, censureras och döljas i största möjliga mån. Fascism har förekommit genom alla tider och kommer så att göra så länge det finns människor. Vänsterns dolda fascism i form av "Moral" och Social konstruktion är precis lika unket och kvävande som vilken diktatur som helst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar