Abort: Kvinnor som ligger runt är lika impulsiva som killar som dödar för cash och status

Det är sant att män och kvinnor är olika i de yttre fysiska och psykiska egenskaper. Det är differenserna som kompletterar oss och gör oss kompletta. Åtskilda är vi en utdöende ras.
Det är även sant att män och kvinnor är lika i de grundläggande fysiska och psykiska egenskaper. Det är det som gör att vi kan para oss med varandra, förstå varandra, identifiera varandra.

Frågan har länge gäckat mig kring ämnet 'Kvinnor som ligger runt'. Varför reagerar jag och andra män med avsmak och förakt mot kvinnor som ligger runt samtidigt som det bland män är ett statusbeteende? Frågan jag ställde mig ovan gav alltid ett korrekt svar, men det var ingen tillfredsställelse.
Det var inte förrän jag trillade in på svaret som jag förstod den egentliga frågan; Varför finns det ingen motpol som balanserar ekvationen?
Att kvinnor ska bestraffas för ett beteende som män hyllas för samtidigt som det inte finns ett motsvarigt beteende hos män med omvända roller i skuldfrågan - det rimmar inte med logiken om balans.

 

I en diskussion kring abort nystades svaret och därefter dess tillhörande frågeställning fram.
Att kvinnor gör abort i fattiga länder finns det flera uppenbara svar på: brist på preventivmedel, brist på kunskap kring graviditet, annorlunda lagar kring sex och samlevnad, fattigare levnadsförhållanden med mera.
Vidare hamnar man onekligen i frågan varför det likväl är en så hög abortfrekvens bland privilegierade kvinnor i västvärlden. Kvinnor vars liv inte har en endaste gemensam nämnare med ovanstående omständigheter men som likväl aborterar foster som om det var en sport. Tvärtom använder sig privilegierade kvinnor argument för abort som är diametrala motsatser till livssituationerna i U-länder; man vill plugga klart, göra karriär, ha MER pengar, festat klart, krökat klart. Där det tidigare var försvårande omständigheter och nöden som tvingade fram aborter så är det i bland annat Sverige icke-frågor, svepskäl och manipulationer så läggs fram som vidimerade argument för abort.

Att kvinnor från båda grupperingarna, U- och I-länder, utför omfattande mängder av abort trots inte en endaste gemensam (yttre) nämnare ger två alternativa slutsatser: en av grupperingarna ljuger eller båda ljuger. För att fastställa vilket alternativ som är mest troligt hoppar vi direkt fem kapitel framåt och tittar på den enda tänkbara gemensamma nämnare de båda grupperingarna kan ha: en stark sexualdrift kombinerat med svag självdisciplin (utan att gå in på orsaken).
Vi applicerar påstående på kvinnor i U-länder. Länder där kvinnor i länder som lever under riktigt usla förhållanden. Där man nödgas att prostituera sig för att ha råd med mat, löper överhängande risk att dö vid en abort såväl vid födsel, länder där man kort och gott lever riktigt dåligt. Att kvinnor i dessa länder aktivt skulle släppa garden och ligga runt, vetandes om konsekvenserna, att de skulle sätta sin libido i första hand förfaller högst orimligt för att inte säga provocerande korkat.

Med detta sagt förfaller det alltså inte rimligt att båda grupperingarna ljuger - men att en av dem gör det. Kvinnor i väst som ursäktar sina aborter med de mest kreativa och skitnödiga argument som finns, helt utan konsekvent samband från den ena till den andra, förfaller helt obrydda att ta ansvar för sina handlanden. Att trots vetskapen om vad ett oskyddat samlag kan leda till så fortsätter de sära på benen som om bördan av en graviditet var lika fördelad (ha!). Men det räcker inte där. Bara vetskapen om att ett preventivmedel kan ha brister (och har per säkerställd statistik har) bör få varenda kvinna att tänka efter både en, två och tre gånger innan de har samlag. Men icke.

Det finns ingen som helst anledning att anta att kvinnor i väst är kåtare än kvinnor i fattiga länder. Skillnaden är självdisciplinen (i förhållande till den statistiska "risken" att bli gravid). Nu tror jag inte heller att förutsättningarna för en stark självdisciplin är högre / lägre bland kvinnors psyken i väst gentemot fattiga länder, tvärtom är nog alla förutsättningar i biologin desamma. Det som skiljer är samhällena de lever och bor i. Där det ena snarare handlar om att överleva för dagen och gör det man måste medan det andra uppmuntrar till de mest sjukliga av livsstilar. Där carpe diem tycks vara inskrivet i grundlagen.

Dessa kvinnor har inget emot abort för de vet inte vad de innebär. De vill inte utforska frågan kring vad det innebär att ta ett liv. Allt de vill är att bibehålla sin 'livsnjutande' livsstil och efterskapar därefter argument som låter rationella och intellektuella. "Min kropp".

En sanning. En i mängden. Men inget nytt under solen så nog om detta.


Omständigheterna blev dock så uppenbara och accepterade när motsvarande beteende återfinns hos män. Inte samma beteende - vi är inte likadana i våra ytterligheter så som kartlagt. Men det finns alltid en balans. Där kvinnor skuldbeläggs för sin brist på självdisciplin måste där även finnas ett motsvarande område för män som i sina ytterligheter utmärker sig när de saknar självdisciplin. Och det gör det - gott om. Vi har dock varit för blinda för att förstå likheterna. Så länge vi inte erkänner våra olikheter kan vi inte heller så bortom de yttersta lagerna för att kolla på djupet. Man fastnar så att säga kvar i det enkla som möter ögat.

Män som saknar självdisciplin blir i likhet med kvinnor som ligger runt självdestruktiva inför konsekvenserna i sitt handlanden (inte att likställa med direktverkande självdestruktivt beteende så som att skära sig i armarna). Jakten på makt, status, pengar. Vi pratar om gangsters som skjuter varandra över territorium, snubbar som pucklar på rivaliserande gäng, killar som spelar bort sina pengar online osv. Vi pratar om män som trots kunskapen om de uppenbara konsekvenserna av sitt handlade likväl fattar riktigt korkade beslut för att uppnå något som aldrig kommer ge dem lycka. Detta är definitionen av avsaknad av självdisciplin. Att agera i stundens hetta. Att agera emot sunt förnuft och logik. Att utföra högrisktagande metoder för att eftersträva ett mål som inte ger något egenvärde alls annat än i en kort stund.


Vi är från samma skrot och korn. Det är inget fel med slut-shaming. Det är en bra reaktion på ett osunt beteende. Det är lika naturligt att män ifrågasätter kvinnors destruktiva beteende samtidigt som samma nämnda skara står och fördömer männens dito. Om någon någonsin trott att Sverige (i nutid) är ett patriarkat samälle så har vi återigen ett bevis att vi inte längre ens är likvärdiga, vi har slagit över i vågskålen. Att fördöma osunt leven hos kvinnor fördöms idag. Att däremot fördöma mäns tillkortakommanden har blivit en sport.
Precis som alltid i kosmos kommer det alltid komma en motkraft för att eftersträva balans.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar