Snygg = Framgångsrik

Det är inte slumpen att en stor skara av överklassen är vackra människor, d.v.s. rent fysiskt "vackra", attraktiva så att säga. Inte heller är det slumpen att det är vi mindre attraktiva stackare som sitter och trycker i förorterna.

Att döma folk efter deras utseende är en nedärvd funktion, det ligger i våra gener att döma folk på förhand. Det krävs kanske därför ingen kärnfysiker för att inse att det inte är slumpen att attraktiva människor har lättare att ta för sig i det samhälle vi lever i idag.
Hela vårt samhälle är ett skämt. Det är inte uppbyggt på kompetens. Det enda som betyder något är falskhet och nepotism. Desto falskare och desto mer psykopatiska drag man har som chef desto snabbare och lättare har man för att nå toppen. Det gäller bara att förbise människors värde och knulla deras värdighet. Att alla världens tjänstemän och chefer skulle ha nått sina positioner tack vare deras intelligenskvot förhållande till medarbetarnas dito finner jag mindre troligt.

Låt oss spela med öppna kort, lika barn leka bäst. Vårt västerländska samhälle kan liknas vid ett pyramidspel. Det är inte den som är mest erfaren inom ett yrke som når toppen, det är den som anpassar sig och lär sig systemets verkliga spelregler som vinner. Med de "verkliga spelreglerna" avser jag inte spelreglerna inom ett yrke, utan spelregler i vilket maktheiriarkin är uppbyggt på. Maktens män kommer alltid att hålla varandra närmst i rädsla för att bli splittrade och de lyfter enbart upp dem de känner de kan lita på. Att vara rik och mäktig återspeglar inte allt för ofta entreprenörsskap, motivation, intelligens m.m. Snarare handlar det om att känna rätt folk, vara född i rätt familj, ha ett attraktivt utseende och villiga att nå framgång på andras bekostnad.
Väl uppe i makten, bland eliten, crème de la crème så är det andra sociala protokoll som gäller mot vad vi övriga dödliga är vana vid. Man diskuterar inte politik, åsikter, religion eller filosofi. Inget som ämnet som kan tänkas leda till olikheter. Säkra samtalsämnen är t.ex. att håna underklassen, briljera över nyförvärvade bilköp, återberätta champange-fester m.m.
I detta sällskap, denna krets, så är utseende A och O. Inte för att utseende inte är viktigt bland medel- och underklass, men då överklassen precis som alla andra strävar efter det bästa och snyggaste så är det inte heller så konstigt att de allra snyggast just också hänger ibland överklassen. Överklassen, dem som sitter på maktpositionerna, kan lyfta upp folk i positioner efter eget behag. 1 + 1 = 2 och vips så består överklassen av ett gäng dundersexiga blondiner och maktgalna herrar. Att attraktiva par dessutom har större odds att få attraktivare barn än mindre attraktiva par föranleder slutligen att snyggheten inte bara "lyfts in" bland överklassen, utan att den dessutom ärvs vidare.

Jag tror säkerligen att man skulle kunna utveckla detta tämligen intressanta ämne väldigt mycket, därtill skulle man kunna utföra många intressanta fältstudier. För mig räcker dock denna enkla sammanfattning då den empiriska verkligheten redan är så pass talande. Så om ni vill nå långt: träna med målsättning att se snygga ut, lägg ner överdrivet med tid på att sminka dig och behandla din hy, spendera dina pengar på märkeskläder och annat bling bling, och slutligen: skaffa dig en attraktiv partner så att du ökar oddsen för att även era attraktiva barn ska kunna överleva. Underförstått är även att du helst ska vara Vit och Man om du verkligen vill lyckas.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar