Framgång - i vad?

Vårat språk har utvecklats, logiskt sett, i samma takt som vår intelligens och intellekt. Innan våra hjärnor kunde tänka i banor om framtid och dåtid kunde vi inte heller tala i futurum och preteritum. Vi kunde inte tala om atomen förrän vi teoretiskt insåg/antog att den existerade. Utav samma anledning så är vårt språk tämligen fattigt vad de gäller spirituella begrep då vi idag har förlitat all vår kunskap till vetenskapen. Det som inte går att förklara rationellt är inte heller värt att överväga.


Vi lever i en tid av hets (jag säger inte att det var bättre förr (tillskillnad från många andra) då jag inte varit med förr, jag kan enbart observera hur jag upplever livet Nu idag). De allra flesta av oss springer och trängs i ett och samma ekorrhjul. Vi biter gärna ihjäl varandra för att nå till toppen. Givetvis finns det ingen topp i ett hjul, men det märker vi inte förrän vi gått in i väggen eller ligger på vår dödsbädd.

I sökandet av att identifiera oss själva så gör vi helt fel - vi vänder oss utåt istället för inåt. Vi vågar inte lita på vår egen magkänsla utan förlitar oss istället på ett system skapt av någon annan. Ett system som inte leder till varken livskvalité eller utveckling, bara stagnering och ett bortkastat liv.

Ni känner alla till systemet, oavsett om ni vill erkänna det som bra eller dåligt. Facebook, status, karriär, pengar, prylar, makt, att vara i centrum. Detta är preferenserna majoriteten av oss i väst lever efter. Istället för att lyssna inåt, vad vi egentligen vill få ut av livet, så litar vi blint på att detta är vad vi vill hinna åstadkomma innan vi dör. Desto mer vi uppnår av dessa parametrar desto mer inbillar vi oss själva att vi har åstadkommit i livet. Systemet är dock inte mycket mer än en illusion som enbart vi själv upprätthåller. Systemet kan inte finnas utan er. Dagen människor inser att detta inte är vad de vill ödsla sitt endaste liv på är samma dag systemet försvinner. Ironiskt nog.

Vi talar med våra grannar, vi mäter och jämför våra penisar och bilar. "Jaha, och båten går bra? -Jodå, den brummar på. Jag köpte fem stycken till i helgen." Och vem fan bryr sig?

Låt oss börja utveckla den spirituella delen av hjärnan och ta vara på livet. Sluta mäta framgång i termer av ting och status. Vad ska du med alla dessa saker när du ligger på din dödsbädd?

Framgång är att utvecklas som människa, som individ, som ett kugghjul i mänskligheten som ras - detta är i sanningen något att eftersträva. Framgång är att komma till insikt och sanningar om livet, att dela med sig av sin visdom till sina vänner. Framgång är att hjälpa människor som mår dåligt, att skapa harmoni och lycka. Framgång är att finna sig själva, finna sin själ. Framgång är att lita på sig själv, på sin moral och våga aggera därefter, att våga säga ifrån när det känns fel. Framgång är att våga gå sin egen väg och göra det man vill. Framgång är att våga förlåta sina fiender och inse att vi alla bara är människor. Framgång är när Du Lever.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar