fe(l)menism

från början ett ord med betydlesen "jämlikhet", idag: ett hatladdat ord mot män och står snarare för kvinnoherravälde (herravälde hahah) än för jämlikhet.

att ens diskutera varför någon skulle ha olika lön enbart beroende på kön är ju ondöigt. tror inte ens d finns sånna människor (förlåt: män) i sverige längre. Det som däremot förekommer är att män och kvinnor för olika lön, men grundat på orsaker och anledningar. T.ex. så brukar det vara så att det är kvinnan som är mamma ledig (för att inte räkna med den tid hon får nedsattarbetsförmåga under graviditeten), även har kvinnan en svagare fysik (muskulöst) än mannen. Olika jobb kräver självklart olika förutsättningar, d ja försöker säga är att man ska få betalt för d man presterar, och har man nedsattarbetsförmåga så är det väl inte mer än rätt att man får nedsatt lön också.
det däremot feministerna går in och gör här är att lyfta fram allting som kvinnoförtryckande, typ som en global konspiration mot er kvinnor. om man söker fel kommer man också finna fel. om man inte finner fel, så ser man till att skapa problem för att sen finna dom.

varför feminismen aldrig kommer kunna slå igenom är av samma anledning som kommunismen: målet. man strävar hela tiden efter något ouppnåligt och luddigt. kan man inte sätta upp exakta staplar för vad man vill uppnå i ett sammhälle kan man inte heller uppnå "det". låter väl rätt logiskt. än så länge kämpar bara feministerna mot allt kvinnoförtryck, lättare och bättre hade varit om du gått ut med rimliga siffror och mål. dock uppstår nästa problem när feminismen ska sätta sina siffror och mål i sammhället: kvotering (tar d vi ett annat inlägg). ska man börja kvotera in kvinnor på arbetsplatserna så har man återigen glidit ifrån skalan jämlikhet, då jämlikhet inte handlar om att det ska vara jämt fördelat på en arbetsplats, utan att alla ska behandlas likadant. att hypotetiskt sortera bort mer kvalificerade män från en arbetsplats för att göra plats för mindre kvalificerade kvinnor är diskriminerande (enligt svensk lag).

rätt "man" på rätt plats. kvinnor och män ÄR olika. det ÄR våra olikheter som gör oss till män respektive kvinnor. d finns ett flertal BEVISADE faktorer som skiljer män och kvinnor åt. dock är det bara den fysiska styrkan som är bevisad skillnad som kan komma att spela in på skillnaden på jobbmarknaden. tittar vi in i naturens värld, och våran egen historia så är det i regeln honan som var hemma med barnen och skötte hushållet medans hane är ute och jagar. självklart har vi utvecklats långt bort från d, men att förneka våran historia är att förneka vårat arv (ur ett icke religöst persktive. fast återigen, är det ur ett religöst persketiv kan ni ju läsa hur man ser kvinnan därifrån ur mitt "Bibel" inlägg...).
Jag försöker inte säga att kvinnan ska stå hemma vid spisen, att mannen ska vara ut och jaga harar i trädgården, men att framtvinga kvinnomakt m.h.a. kvotering är bara fel.

Men värst av allt, d som frustrerar mig mest är s.k. glamourfeminister (dock en utöende art tack å lov). Det är små festprissande tjejer, d.v.s. dom som ägnar 1h att sminka sig inför varje utekväll, ta på sig så lite kläder så man tror att det är guinessrekord, för att sen gå ut å supa skallen av sig följt av att d kallar sig feminister. Feminism idag står för "anti mansförtryck". Okej, låt oss då gå igenom lite snabba faktorer av vad som kommit till av "mansförtryck", d.v.s "mannens groteska vilja och ha begär". 1: mannen är primitiv och vill se tuttar, tuttar tuttar tuttar tuttar , tuttar så det står härliga till. vad bör då kvinnan göra (ur ett feminisikt persktiv)? : klä sig med uringngar å visa tuttar tuttar tuttar å tillfredsställa mannen, eller: ha på sig proper klädsel å lämna lite åt fantasin å inte rätta sig efter mannens ha begär? 2. mannen är prmitiv och har tack vare media pådrag lärt sig att en perfekt kvinna ska vara trådsmal, stora bröst, och sminka sig till det perfekta. vad bör kvinnan göra då? sitta och peta i maten å beklaga sig över att vara fet och frenitiskt sminka sig med sminkproduktera för flera hundratalskroner värda, eller: äta normalt och gå ut naturliga och osminkade? 3. mannen är en primitiv varelse vars enda och största bedrift är sex. deras sexuella behov är dock inte bara i form av den s.k. missionäraställningen, utan för att fullt få utlöpp för deras sexuellafrustationer måste de av onaturlig anledning lägga sin säd i kvinnans diverse öppningar alternativt i deras ansikte. vad bör då kvinnan göra? låta sig förnedras av mannens hemska och perversa sexdrifter, eller: endast ha sex efter äktenskap? Antar att ni börjar fatta galoppen nu! Det är då här det d blir lite errrrrorrrr. Ska man ena sekunden hänga ute och missbruka sin kropp för mannen, å sen nästa sekund säga att man är feminist har man antingen: problem med ordents betydelse eller: inga problem med att leva i en paradoxal värld.

Så, vad säger ni? ska vi bli ett ettjättekön, eller ska vi lyfta fram våra fina skillnader mellan oss? menar, är det krig ni vill ha så ska ni veta att både det militära och polisiära består av majoriteten män, så vi skulle troligen vinna :D Jag tycker om min roll som man. Ja tycker om att få visa vad en dam förtjänar, att visa henne repsektv och tillgivenhet, visa att hon är mer värd än mig, ömhet och kärlek. Ja tycker om att stå å knega i garaget, laga en läcka i köket, snickra ihop nå skit i vedboden. På samma sätt som ja tycker om min könsroll, så tycker jag även om kvinnor i deras könsroller. Att en kvinna står vid disken anses idag så fult för att det skulle vara förtryckande, men det är bara en bild "vi" målat upp. låt oss sätta d i perspektiv: om ja hänger under slasken för att rensa en propp kommer ja stöta på odörer och skit av dess like, medans att diska nåra tallrikar innefattar skyddande diskhanskar såväl som bakteriedödande diskmedel (var inte besserwisser).

Men nu till den allra roligaste biten: min rättighet att uttala mig om detta. Jag kan säga er att känslan av underhållning når sitt klimax när ja blir konfronterad av en råbarkad feminist: "jaha, men testa å ställa dig själv att tvätta å diska varje dag". Då skiner jag så mycke att solen hamnar i skugga. JAG diskar å tvättar varje dag. ja tar hand om en liten skit som skiter stup i kvarten, men, sen ska ja också stå å mecka i garaget, lagga proppen i köket och springa å laga mat. Jag vill inte framställa mig som sån supermänniska, för att d här me diskning å tvättning har jag verkligen inte upplevt som något jobbigt alls. faktum är att ja verkligen undrar HUR FAAN MAN KAN GNÄLLA SÅ JÄVLA MYCKE FÖR EN SÅN LITEN SAK. Kan säga att dom "mansdominerande sysslorna" jag gör vid sidan av hushållet (t.ex. sänka 20 bärs) är fan så mycket mer jobbiga å påfrestande fysiskt. Jag har rätt att ifrågasätta feminismen och dess skitsnack, jag har rätt att konfrontera kvinnor som anser att d är befriade från att hjälpa till i hushållet, för att jag gör allt det där, och dubbelt upp utan att gå å bitcha om det.

Okej okej, för er små ilskna jävlar där ute som fortfarande håller er kvar vid er åsikt blint: byt sysslor i hemmet. skaffa dig en man, en villa med tomt och en bil (med villa följer alltså ALLT undehåll själv, ingen hyresvärd som spriger å hjälper en stup i kvarten). Byt sedan sysslor. Låt er man sätta in tallrikarna i diskmaskinen på 2 min, hänga upp tvätten och lägga in ny på 3 min, dammsuga, moppa etc, alla dom kvinnförtryckande sakerna som finns. Sedan kan du ta ditt håriga arsle ut till garaget, byt spindellederna, kammremmen, flytta dig sen ner i källarn och laga oljepannarn. förflytta dig sen upp på taket å lägg om takplattorna. ner på gräsmattan och flytta bort alla stenar som kommit inlandsisen, så ungarna kan leka på gräsmattan för att avsluta dagen med att installera den nya dator. visst, detta är väl så extremt svart och vitt det kan bli, men den röda tråden är ändå tydlig: rätt "man" på rätt plats. det var inte förtryckande att diska förns ni gjorde d förtryckande. vi stog aldrig bakom er å skratta "haha, smutsiga tallrikar till dig", d va när ni gjorde en big deal av d hela som d blev en big deal. Gå tillbaka nåra hundra år och kolla på erat kvinnliga arv. Då jävlar, då skulle ni grina bara ni såg va d gjorde. ni fattar inte hur bortskämt bra ni har d. Ni ägnar 20min (?!) åt att fixa er i ordning på morronen inför skolan, dom där jävlarna gick upp i ottan för att mjölka korna ute i hagen i 10 plusgrader.

Att sverige är i toppen i världen i jämställdhet tycker jag är bra. låt oss nu inte manipuleras av dessa häxor som gör uttalanden så som "att ligga med en man är att förråda kvinnosläktet" (jo d e sant, FI ni vet..). Kräv av din man att han ska hålla upp dörren åt dig på resturanen, att han ska ta notan. Men börja för helvete inte grina när du ska ställa in nåra tallrikar i disken och sortera mörk från ljus -tvätt.



---uppdatering---

FI, feminitiskt intativ är ju iofs värt att blogga lite mer om. Styrelsen består väl av.. ja.. klar majoritet kvinnor kan vi väl uttrycka d. redan här ser vi tydligt hur d hela har ballat ur, från jämlikhet till kvinnomakt. ser inte hur man kan 1. stävja efter jämlikhet när man själv har en styrelse med bara kvinnor 2. ha mage nog att kräva kvotering för kvinnor i politiken när d själva klämmer me bara kvinnor.

Nåra roliga saker FI sagt/föreslagit: Man ska få döpa sina barn till vad man vill oavsätt kön. D.v.s. du kan döpa din dotter till peter å din son till ingabritt. Asså.. tror inte NÅGON människa (människa = person som inte är med i FI) kan hålla med om d. skulle inte förvåna mig om hela rosenbad garva så d grät när d fick höra d där. Även har d sagt att man ska tillåta månggifte, till kvinnors fördel. dock blev d paffa när en skribent frågade "jaha, men då får männen alltså gifta sig med flera kvinnor", dom hade liksom glömt den grejen.. Finns även lite mer extrema feminister, dock från usa tack och lov. där har en tant skrivit en bok om den primitva mannen (ska försöka få tag på titeln på boken). dock har vi ju lite toktanter här i swe också, Tiina i FI t.ex. sa som sagt att det är könsföräderi att ligga med en man. hehe, ja du.. bra sätt att locka till sig röster. Våld föder våld. hört talas om d uttrycket? d.v.s. om man har en pistol i huset för att skydda sig själv, så kommer troligen den som ska bryta sig in i ditt hus även ta me sig en pistol för att skydda sig o.s.v. "feministiskt självförsvar" är något d vill ha obligatoriskt i skolorna. ja tycker d e jätte bra. om en kille kommer fram å tar en tjej på brösten så ska hon dirket kunna avväpna honom (vi utgårifrån att mannen bär vapen), få ner honom på marken, å sist oskadliggöra honom (gärna med att bryta armen på honom t.ex). att polisanmäla honom för trackaserier är ett sämre alternativ.

Kommer ihåg ett scenario som ägde rum på mitt konfaläger, cirka 4 år sen. Vi var typ hälften killar och tjejer å hade lite "diskution" på typ 25 pers. så sa prästen "okej, men alla som är stödjer feminismen ställer sig till höger, å dem som är emot till vänster". fan va sorligt, alla utom 3 (inkl mig) gick till höger. å dom andra 2 som gick till vänster va mina 2 polare som säkert bara gjorde d för att stöjda mig :P d lustiga är att idag skäms kvinnor för FI, å senaste gången ja ens hörde en tjej kalla sig feminist tilla dom tydligt "ja, men vi är verkligen inte som dom i FI". KVINNOR VILL INTE ENS KALLA SIG FEMINISTER LÄNGRE. å är dom inte feminister är dom ju slavar för mannens ha-begär, inte sant? FI har alltså inte bara lyckats dra smuts över ett bra ord, utan även lyckats göra kvinnor till anti feminister. WAY 2 GO. "roflmao"

taget från FI's hemsida:


Kvinnors löner måste höjas. (ja klart den måste höjas, vi kan ju passa på att sänka männens lön. vänta nu.. är inte detta lite väl grov generalisering? ne, vi utgårifrån att alla kvinnor är underbetalda)

Mäns våld måste upphöra. (ja, kvinnan blir misshandlad dagligen av den grottliknande mannen. att dåliga mammor existerar eller krminiliserade tonårstjejer finns är bara myt. det viktiga är att mannen lobotomeras, annat är inte vesäntligt. kasta sten i glashus gäller bara vissa iofs)

Föräldraförsäkringen måste individualiseras. (ja, om en kvinna vill vara med sitt barn mer än mannen vill ska hon inte få d. så enkelt är det. vissa får offra sig, d.v.s inte va me sina barn, för att schyman ska få som hon vill. d kallas ge och..hmm..ge)

Samhällsbyggandet måste ske utifrån kvinnors villkor. (haha,ja..behöver ja säga nått?)


Därför måste en feministisk politik tydligt arbeta emot alla de generaliserande uppfattningar om kvinnor och män som vi pådyvlas i vårt samhälle och som begränsar människors möjligheter att skapa sig en egen identitet och ett liv fritt från förtryck. (vänta nu.. skrev ni inte tidigare att MÄNS våld måste sluta? är det bara jag som ser paradoxen?)


ska försöka komma upp med mer roliga citat med tiden! men åretsjulklapp blir nog iaf http://www.feministisktinitiativ.se/downloads/platforms/feministiskpolitik.pdf. garanterat många underhållande timmar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar