lite etikett tack!

mobiler, fy fan. då dagens generation är den första att växa upp me mobiler har d tyvärr ingen generation över som visar dem hur man använder dem propert. resultatet blir ett gäng snorungar som väsnas å har sig över allt.
först å främst har vi ju tunnelbanan. trodde snorungarna skulle fatta piken när SL sätter upp bilder med mobilförbud/prata-gärna-inte-i-din-mobil här. men nej, då skulle dom spela balla å bryta mot reglerna (som för övrigt som sagt inte är nåra regler, utan bara rekomendationer). men d värsta är ändå mobilatittyden framför den person man pratar med IRL. finns d nå värre än att stå å snacka me nån som helt plötsligt avbryter samtalet för ett mobil samtal? det är typ som om folk tror att bara för att det är en mobil som ringer så kan man prioritera d före IRL samtalet. men liksom.. gör ni samma sak annars? skiter i er ena polare å går fram å snackar me nån annan? för er som gillar ord så som "moget" och "omoget", här har ni exempell på när man kan tillämpa dem. och för er som fått för sig att sitta å smsa när man sitter å snackar me nån är "okej" kan ju också tänka om. för man en dialog bör man göra d me hela kroppen, inte sitta å "mmm"a för att istället fokusera allt på nått skit sms. ÄR DET SÅ JÄVLA VIKTIGT ATT NI INTE KAN TA D SENARE?!?! en annan sak om morsan eller farsan ringer, d kan ja väl tycka är undantag, å som sagt, om d nu mot alla odds är något VIKTIGT.

sen har vi ju det här med msn. samma sak här, första generationen, ingen generation över med lite tips om vett å etikett.
har jag en konversation med DIG på msn, så vill jag inte att NI ska läsa den. står någon bakom mig å läser va ja skriver i en msn konversation säger ja antingen "har du käkat blängsylta?" eller så skriver ja "någon bög läser min msn", d brukar funka båda två! varför? 1. för d folk skriver till mig skrier dom sagt till MIG. 2. behandla andra som du vill bli behandla själv. ja vill inte att nån skit ska stå å läsa va ja skriver till någon annan. är det så att du brukar ha folk i bakgrunden som läser över axeln på dina msn koversationer, å du tillåter d, så säg till, så tar ja bort dig på msn, vi kan då hellre snacka IRL så kan ja iaf själv avgöra ifa nån jävla står å tjuvlyssnar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Religion för mig

Orimligt att meritokratin ska leda till högre lön

Koranbränningar belyser svårigheten med att stifta lagar